5 ESSENTIAL ELEMENTS FOR κυπαρισσια διαμονη

5 Essential Elements For κυπαρισσια διαμονη

5 Essential Elements For κυπαρισσια διαμονη

Blog Article

Κυπαρίσσι: Η μακρόχρονη απομόνωση και η δημιουργία των παραθαλάσσιων οικισμών του

Βροχή και πιθανή καταιγίδα αλλά και διαστήματα με καθαρό καιρό.

Το Κυπαρίσσι είναι από τα χωριά στη Λακωνία που δεν περιμένει να συναντήσει κανείς. Πρόκειται για μια πραγματική έκπληξη, καθώς στο τραχύ τοπίο της περιοχής ανακαλύπτει κανείς έναν προορισμό που παραπέμπει περισσότερο σε νησί, παρά στις συνηθισμένες εικόνες που έχει κανείς στο μυαλό του για το άγριο και ταυτόχρονα γοητευτικά επιβλητικό τοπίο της Λακωνίας.

Εκεί που ο Πάρνωνας βουτά απότομα στη θάλασσα, εκεί που το Μυρτώο απλώνεται απέραντο ως τη γραμμή του ορίζοντα, εκεί φωλιάζει το Κυπαρίσσι. Σε μια πελοποννησιακή γωνιά που μοιάζει επικίνδυνα με την άκρη του κόσμου.

Το γράφημα δείχνει τα ποσοστά για ενοικιαζόμενες κατοικίες σε κάθε κατηγορία τιμής.

Οι ιαματικές πηγές στην Ικαρία ήταν γνωστές ήδη από την αρχαιότητα και υπάρχουν και σε άλλες περιοχές στο νησί, όπως στον Άγιο Κήρυκο, στη Λευκάδα-Ξυλοσύρτη και στην Αγία Κυριακή.

Η παραλία Νας βρίσκεται στη βόρεια πλευρά της Ικαρίας, δυτικά από τον Αρμενιστή. Η περιοχή λέγεται Κάτω Ράχες, οπότε καλά φαντάζεστε ότι βρίσκεται κοντά στις Ράχες και τον Χριστό.

Ξέχασα το αυτοκίνητο γιατί οι μετακινήσεις ήταν εύκολες. Οι άνθρωποι φιλόξενοι. Ανυπομονώ να ξαναπάω.

Άρνα Λακωνίας: Το όμορφο χωριό του Ταϋγέτου με την πλούσια ορεινή φύση

Η νυχτερινή ζωή του Ευδήλου είναι αρκετά δραστήρια και κρατάει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Σε αυτόν τον ολοκληρωμένο οδηγό, θα εξερευνήσουμε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αυτό το μεγαλοπρεπές δέντρο, από την ιστορία και την πολιτιστική του σημασία μέχρι τα πρότυπα ανάπτυξής του και τον οικολογικό του ρόλο. Ας τα δούμε λοιπόν αναλυτικά!

Ως απάντηση, έγιναν προσπάθειες διατήρησης για την προστασία των εναπομεινάντων κυπαρισσιών από την υπερβολική συγκομιδή.

Στην αρχαιότητα το Κυπαρίσσι ήταν γνωστό με το όνομα Κύφαντα και η ακρόπολή του βρίσκεται επάνω στον λόφο Καστράκι. Τους κλασικούς και ελληνιστικούς χρόνους ανήκε διοικητικά πότε στη Σπάρτη και click here πότε στο Αργος.

Όλα τα κοινά κυπαρίσσια φέρουν θηλυκά και αρσενικά άνθη στο ίδιο δέντρο, αν και σε διαφορετικά σημεία, και ανθίζουν από τις αρχές ως τα τέλη της άνοιξης (Μάρτιος- Μάιος).

Report this page